titolitarizam

mog´o si na klupi u parku spavat

06.10.2017.

Žene

Prije 3 godine i 6 mjeseci smo pisali o ženama (zar je vec proslo toliko vremena!!!) i iznijeli vlastitu teoriju prema kojoj smo zene podijeli u cetiri osnovne grupe. Tim grupama smo mogli dati bilo koja imena ili jednostavne brojeve, a mi smo ih opisivali kao cetiri godisnja doba ili kao cetiri znaka u kartama, a nazvali smo ih prema cetiri strane svijeta.

Rekli smo da nijedna grupa nema prednost u odnosu na drugu i da je sve stvar ukusa i licnih afiniteta, tako da neko vise voli proljece od ljeta, a neko opet voli jesen ili zimu. Mi samo opisujemo zene kao sto bi neko opisivao godinja doba.

Pisali smo o grupama zena koje smo odredili istokom i zapadom, imali smo interesantnu pricu s konkretnim licnostima i njihovim sudbinama, to smo opisali i mislili smo da smo time zavrsili. Mnogi su smatrali da trebam pisati i o druga dva tipa (grupe) žena i ocekivali su nastavak. Mada nisam imao namjeru, negdje sam napisao da cu opisati i žene juga i sjevera (grupe) i sada slijede osnovne karakteristike žena juga i sjevera, bez konkretnih imena.

Žene juga su po svemu posebne. Odlikuju se izrazitom ljepotom i obicno imaju tamniju kovrdzavu kosu. Spontane su i vesele. Omiljene su u drustvu i tip su žena koji se najvise dopada muskarcima.
Žene sjevera su uravnotezene i odisu nekom posebnom smirenoscu. Njihova ljepota se ne da vidjeti na prvi pogled, vec se posmatrac mora malo vise da potrudi i zainteresuje kako bi vidio posebne linije nesumnjive ljepote.

Ako u nekom ženskom drustvu imate osobu u centru paznje, koja najvise prica i najvise se smije, obicno je to žena juga. U istom tom drustvu, osoba koja na kraju druzenja plati racun, obicno je žena sjevera.

Muskarci su najsretniji kad se zabavljaju sa ženama juga i najsretniji kada se ozene ženama sjevera.

Otkricemo jednu , mnogim muskarcima neobjasnjivu osobinu žena juga, koju vecina muskaraca ne moze da shvati i zbog koje se osjecaju ostavljeni i prevareni. Kada se desi raskid veze izmedju muskarca i žene juga, i kada žena juga vise nista ne osjeca za tog muskarca, on misli da je izigran i prevaren, jer do juce mu se klela u ljubav i samo njega voljela. Siguran je da ga žena juga lagala i varala, sto je potpuno pogresno. Zena juga ga zaista voljela, i zaista je bila iskrena i nije mrvu svoje ljubavi slagala, ali to je bilo jucer, a danas je danas. Muskarac jednostavno ne moze da shvati tu promjenu i krivicu nikada ne trazi u sebi, a trebao bi da bude zahvalan za svaki dan proveden s ženom juga, i da kraj shvati kao jedan dio prirodnog procesa, poput plime i oseke, bas bi zahvalan trebao da bude sto se druzio s talasima plime i da se ne ljuti na to sto je plima otisla nekim drugim morima a njemu ostala oseka.

Žene sjevera su stamene i cvrsto stoje na zemlji. Uspjesne su gotovo u svim poljima svoje djelatnosti. Imaju zavidne karijere i mogu da budu predsjednice kompanija ili drzava. Pouzdane,  i drugovi su na koje se mozete oslonuti kada nemate ni na koga drugog. Njihova tajna je u tome sto na njima ne mozete primjetiti sta im je proritet, jer se cini da im je sve prioritet, a i da nemaju prioriteta. Culnost i senzualnost je karakteristika žena juga, dok to ne mozete da primjetite na ženama sjevera, to uspiju samo oni kojima one dozvole da im se priblize suvise blizu, tada senzualnost i culnost mogu da primjete na krajevima njihovih usana i ociju.

Žene juga obicno svu svoju sretnu mladost skupo plate nesretnom staroscu. Vrlo su temperamente, uvijek u pokretu i uvijek u novom izazovu, a nikad niko jos nije uspio u isto vrijeme biti na dva mjesta, a žene juga upravo kao da to pokusavaju, odjednom da budu na vise mjesta, i u tom procesu se trose i u stalnom su dostizanju novih ciljeva. U stanju su da postignu sta zele, ali posto ne znaju konkretno sta zele, onda to i ne postizu, vec dosta lutaju, svakodnevno se dokazujuci i sebi i drugima. U biti su osjecajne, mogu da se rasplacu na svaku nepravdu ili zlo ucinjeno bilo kome nezasticenom. Mozda je ženama juga najvise potrebno paznje i ljubavi, i neko da se brine o njima. Jednom kada se umore, ko im tu iskrenu paznju i ljubav pokloni, imace vjernog druga do kraja zivota.

Zene sjevera su u stanju da se brinu o sebi i ne ocekuju to od partnera, cak su u stanju u dosta slucajeva da se brinu i o svom partneru. Vrlo su snazne i veliki su borci koji se nikada ne predaju. Kriju svoje osjecaje i sa najvecim tugama se bore same. Kada se necemu posvete, ne posustaju i idu do kraja . Imaju vrlo izrazen osjecaj za proritete i gotovo uvijek ih znaju ispravno postaviti.

Žene su neiscrpna tajna o kojoj se svakodnevno saznaje nesto novo i dozivotno uci. Poznavati ženu u svoj njenoj cjelokupnosti jos nikad nikom nije poslo za rukom. Ženu cete najbolje upoznati i najvise joj se pribliziti ako joj pristupite potpuno iskreno, i ako u toj vasoj iskrenosti ona bude zauzimala posebno mjesto.