titolitarizam

mog´o si na klupi u parku spavat

13.10.2017.

Savjet.

Zaljubljenim ljudima pogresno je davati savjet.
Svojim savjetom, bez obzira koliko dobronamjeran bio, samo mozete pogrijesiti i izgubiti neka vrijedna prijateljstva. I kada se od vas trazi savjet, probajte biti suzdrzani i nikad ne nudite konacno rjesenje. Zaljubljene ljude pokusajte sto vise da razumijete a oni ce svakako pronaci svoj put bez obzira koji sve savjeti dopru do njih.

13.10.2017.

Odgovor.

U proslom postu smo postavili jednu vrstu testa-ankete koja je vec radjena u puno reprezentativnijem obimu, gdje su odgovore dali hiljade ispitanika. Kod mene se javilo desetak blogera sa svojim odgovorima, i jos jednom im se zahvaljujem zbog toga.
Zanimljivo je da su rezultati isti na mom blogu i na stvarnoj provedenoj anketi.

Tacan odgovor je odgovor broj 1. Siromastvo je zaista 50% manje danas u odnosu na 1990. Takav odgovor je dalo svega 1% anketiranih, a kod mene je takav odgovor dao jedino @jasanstav, ali mozemo njegov odgovor da diskvalifikujemo, jer on kaze da zna za taj podatak, a mi u anketi nismo trazili ni znanje ni inteligenciju, vec misljenje.

Citavih 75% anketiranih je bilo misljenja da se siromastvo povecalo, a drugi najcesci odgovor je bio da je siromastvo ostalo isto danas kao i 1990. 11% je bilo onih koji su mislili da se siromastvo smanjilo za 25%

Na osnovu toga kako su blogeri glasali na mom blogu, mozemo potvrditi da su rezultati provedene ankete vjerodostojni i da je moj mali experiment dao ocekivane rezultate i uspjesno proveden.

Namjera ovog testa i ove ankete nije bila da pokaze koliko ljudi znaju ili koliko su inteligentni, vec nesto sasvim drugo.
Ova anketa je nedvosmisleno pokazala koliko je danasnji covjek pesimistican i kako pesimisticki gleda u buducnost.