titolitarizam

mog´o si na klupi u parku spavat

10.05.2018.

Sloboda je kad mozes da gledas istini u oci.

Kada bih vam rekao da su Adolf Hitler i Josip Broz bili saveznici u ratu, da su se borili na istoj strani, mnogi mi ne bi povjerovali. Jos bih rekao i da su rodjeni u istoj drzavi, na sto bi mnogi sa smjeskom pomislili da pricam kojesta.

A to sto kazem su nepobitne historijske cinjenice.

Adolf je tri godine stariji od Tita i obojica su rodjeni u Austro-Ugarskoj monarhiji. Te 1910. godine, kada se Tito s papirom svrsenog bravara, u potrazi za kruhom, izmedju ostalog obreo i u Becu, bas tada, u isto vrijeme, beckim ulicama korzira i slikar u pokusaju, Adolf Hitler. Obojica su frontalni kokuzi i tesko prezivljavaju. Dok za Hitlera znamo da je te teske dane prezivljavao po prihvatilistima, za Tita ne znamo pouzdano kako je prezivio boravak u Becu, a ne bi nas iznenadilo da su se bas skupa nasli u prihvatilistu na Meldemannstrasse.

Pocetkom Prvog svjetskog rata, i jedan i drugi pristupaju vojsci i bore se za istovjetne interese, bore se na istoj strani. Tog momenta, Adolf Hitler i Josip Broz Tito su u bratstvu i jedinstvu, kojeg cuvaju kao zjenicu oka svoga.

Pitanje od milion dolara glasi: Sta je te 1914. godine, u uniformi austrougarske vojske bio Josip Broz Tito? Antifasista, komunista ili partizan?
Bilo sta da odgovorite, ili bilo sta da je bio, trebate da imate na umu da je tada to isto bio i Adolf Hitler.

Ovo sto sam vam napisao je nepobitna historijska cinjenica o kojoj nigdje niste mogli nista da procitate i saznate, a svakom je dostupna.
Da bi ste odredjene procese mogli da razumijete, da bi ste shvatli kako neke poluge funkcionisu i sta ih pokrece, potrebno je cesto da sami povlacite paralele, da uporedjujete i saznajete.
Tek tada vam se otkriva jedan potpuno magican svijet u kojem razaznajete potpuno nove putove i staze, koji su oduvijek bili tu, a koje vam nikada niko prije pokazao nije.