titolitarizam

mog´o si na klupi u parku spavat

10.10.2018.

Izbori

Mozda bi bilo vrijeme da nakon svih dosadasnjih silnih poraza SDP napokon shvati da mu za te poraze nije kriv jedan cijeli narod vec upravo njihova politika prema tom istom narodu.
Mozda je doslo vrijeme da SDP napokon prestane sa svojom politickom agendom omalovazavanja, vrijedjanja i nepriznavanja samobitnosti jednog cijelog naroda, i umjesto sto uzaludno pokusava da promjeni taj narod, mozda bi iz korijena trebali da promjene vlastitu politiku.

Nikad i nigdje u razvijenom demokratskom svijetu necete cuti da bilo koja partija za lose izborne rezultate optuzi vlastiti narod. Svaka takva partija greske za lose izborne rezultate prvenstveno trazi u vlastitim redovima i vlastitom losem radu, a nikada u narodu. Jedino je u SDP-u suprotno, i za lose izborne rezultate uvijek im je kriv vlastiti narod, koji je po njima pri tome jos i krezav, glup, lijen, neposten, i sta sve ne..

Ovom narodu nisu potrebne prijetnje i obecanja jedenja glasacke kutije. Nikom od nas nece biti niti bolje niti losije sve da se ta obecanja i ispune. Ovom narodu je potrebno puno vise od toga, a SDP-u nije potrebno da jede glasacke kutije, vec jedna korijenita i temeljna promjena vlastite politike.

Za pocetak, iz moralnih razloga, zbog dostojanstva i politickog bontona, rukovodstvo SDP-a bi moralo sto hitnije da podnese kolektivnu ostavku. Trebali bi da cestitaju pobjednicima i priznaju vlastiti poraz za koji su sami krivi svojim neradom i losom politikom.
Moraju ustupiti mjesto mladjima, progresivnijim i pametnijim pojedincima, koji bi napokon socijaldemokratiju usmjerili u tracnice kojima ona zaista i treba da ide.

Dok se to ne desi SDP-e ce da trpi sve teze i teze poraze do konacnog unistenja. I nece biti steta SDP-a kao takvog, vec bi bila steta plemenite ideje socijaldemokratije koju zloupotrebljavaju pogresni ljudi i pogresna partija.