Zlocinac

Razocaran sam danasnjom pojavom ratnog zlocinca ratka pred haskim sudom. Mislio sam da ce se pojaviti u uniformi i reci nesto u stilu da ne "priznaje ovaj sud, vec samo sud partije" a onda u daljem izlaganju, ocekivao sam da kaze i zaprijeti kako ce iz ovih stopa streljati i sudiju sa svim njegovim pomocnicima, sve cuvare i prevodioce, a ni kamermani nece ostati postedjeni.

Ali nista od toga, ratko kaze da je pretrpio stres. Nije rekao ali se da pretpostaviti da je pomenuti stres prouzrokovao nekontrolisane prolive koje ratko ne moze obuzdati i na osnovu toga se poziva na ugrozeno  zdravstveno stanje.

Potom je zakazana posebna zatvorena sjednica na kojoj je ratko saopcio sudiji da prostata vise nije njegova i da ga izjeda iznutra prouzrokujuci spontana uneredjenja. Dodao je jos da ga davi debelo crijevo i da ce mu dohakati, tacno osjeca crijevo oko vrata i sumnja da mu je njemacki dzihad tajnom subverzijom namjestio ovo grozno stanje. Rekao je ratko sudiji- "Nemoj matere ti da bi ovo kome govorio"

Razocarala me i federalna televizija, ali to vise ne treba da bude iznenadjenje, svojim losim pracenjem cijelog slucaja. Ocekivao sam posebnu emisiju s kompetentnim gostima koji bi cijeli ovaj slucaj temeljito analizirali. Na toj televiziji dobili smo polovicnu sliku i drugi dio nakon zatvorene sjednice uopce nije prikazan pa sam ostatak cjelog procesa gledao na hrvatskoj televiziji koja je mnogo bolje popratila cijeli ovaj slucaj.

Iz svega onoga sto smo vidjeli da se zakljuciti da je ratni zlocinac ratko mladic vrlo primitivan, neobrazovan i da nema ni trun ponosa i karaktera. Branio se nabulozama kojima nebi uspio ubjediti ni izmanipulisati ni pocetnike osnovne skole i smijesno je bilo gledati njegovu mimiku i pokusaje da se napravi lud.

Mislio sam cak da ce potegnuti za zadnjim adutom i zaplakati. Mozda je tog asa u rukavu ostavio za kasnije.

Ratko kaze da nije procitao optuznicu i da bi mu trebalo tri mjeseca da je procita i razumije. Kakvo javno priznanje gluposti, kakvi primitivni pokusaji prevare.

Bez imalo vojnickog kodeksa, bez imalo casti, jadno i bijedno je izgledao ratko mladic. Kukavica bez presedana,

Nije lose pogledati ninberski proces nacistima pa vidjeti ponasanje njemackih oficira. Iako su znali da ce biti pogubljeni zadrzali su vojnicko dostojanstvo.
Dakle i medju zlocincima postoji razlika.

Ratko mladic se prestavio kao dno dna. Kao zadnji smrad. Srpska vojska nije samo pobjedjena, ona je ponizena, osramocena, javno, pred cijelim svijetom.

Javno, cijeli svijet je vidio jad i bijedu srpskog glavnog generala.

Od danas sam siguran i znam da vise nikada srpski zlocinci nece uspjeti vrsiti zlocine po Bosni.
Od danas sam siguran i znam da je srpski vojnik kukavica.

Nismo ni svjesni vaznosti historijske cinjenice kako zarobljenog i usranog srpskog generala gleda cijeli svijet, a on kaze u svoju odbranu da je dozivio stres.

Vrijeme je..

Vrijeme je mracni bunar srpskih mitova preliti vrelim krecom..

2 komentara

Komentariši