Kud plovi ovaj brod

Ima jedna stara pjesma gdje se Radojkin vokal tuzno pita "Kud plovi ovaj brod, kud ljude odnosi". Pjesma je nevezana za temu posta ali mi se njen naslov ucinio prikladnim za danasnju crticu.

Danas cemo o vjencanju, i to o onom kraljevskom, ali iz nekog mog ugla, i vec znam da neki nece biti zadovoljni onim sto pisem a pisacu samo o cinjenicama koje smo svi mogli vidjeti.

Vilijam i Kejt vise nisu tako aktualna tema a ja pisem tek sada o tome iz jednostavnog razloga sto imam namjeru da primjetim nesto sto smo svi mogli vidjeti a o tom jednom detalju niko nije pisao.

Trebalo bi biti poznato moje generalno misljenje i stav o svim kraljevskim porodicama, carevima, titama, seicima i svim onim oligarnim vladarima do kojih mi je stalo kao do lanjskog snijega i na njihova vjencanja gledam kao na paradu kica, rasipnistva, cirkusa velikih sesira..

Ipak, vjencanje, pogotovo ovo kraljevsko, je pure religijski cin. Cistokrvni religijski obred koji se desava u crkvi i gdje ateizmu nema nimalo mjesta.
Cudi me kako ovi nasi deklarirani ateisti ne reaguju prema kraljevskoj porodici i malo ne kritikuju ovako javno i masovno upraznjavanje religije i religijskih obicaja, jer priznacete, rijetko je ko kao kraljevska porodica religijski nastrojen i rijetko se ko kao kraljevska porodica pridrzava crkvenih propisa od redovnih nedeljnih misa do iskljucivog crkvenog vjencanja.

Nikad se nije desilo, niti ce se ikada desiti, da neki clan kraljevske porodice ozeni nekoga ko pripada drugoj religiji ili je bez religije, pa da se organizuje kao neko gradsko vjencanje u opcini ili na nekoj meraji punoj cvijeca i osmijeha. Nikada. Uvijek i samo, taj cin se mora desiti u crkvi.
Malo su iskljucivi ovi "plave krvi" ali to niko ne primjeti ili ne zeli da primjeti.

Pored svega navedenog dolazimo do detalja koji je meni posebno, apsurdno simpatican, i koji smo svi mogli da vidimo.

U crkvi sam ugledao Eltona Johna sa izabranikom srca njegova, kako drze povece teke u rukama i pjevaju molitve na sav glas.

To je ta grotesna scena gdje je najbolje zapjevati onu od Radojke; "kud plovi ovaj brod"

Elton je peder i "ozenio" se frajerom, a sada ga vidimo u crkvi, a i crkva ga vidi u sebi, vidi ih obojicu.

Crkva smatra "pederluk" kao Bogohuljenje, a pederi ne mare sta crkva smatra. Tako ogrome i nepomirljive stavove sada vidimo skupa u haremoniji i na jednom mjestu, u crkvi.

Da li je doslo vrijeme da i crkvu vidimo na nekom gay pride??

Vrata svih vjerskih objekata su sirom otvorena za svakoga onog ko zeli da prodje kroz njih. Ovoga puta i ovom prilikom su kroz vrata mogli proci samo pozvani. Vilijam i Kejt su poslali pozivnice i samo oni sa pozivnicama su mogli uci. Ovo je kraljevsko vjencanje.

Vilijam i Kejt pozivaju pedere na svoje vjencanje, u crkvu!!
Da li time omalovazavaju crkvu i njen stav u vezi pomenute populacije?

Ili je crkva nasla neki tajnoviti kompromis s pederima i nacin da funkcionisu u skladu i harmoniji?

Da li je bilo savjetovanja na najvisem nivou u vezi pedera u crkvi??

Mogu jos primjetiti da je Elton vrlo nezgrapna osoba, a da je njegov jebac puno mladji, valjda i medju pederima postoje sponzoruse.

4 komentara

Komentariši