Zastave.

Ima jedna stara pjesma (meni vrlo draga) gdje  Akijev vokal ponosno konstatuje  "Moje zastave, uvijek su iste boje…". Pjesma je nevezana za temu posta ali mi se njen naslov ucinio prikladnim za danasnju crticu.

Geografija mi je bila jaca strana i jedno vrijeme sam znao imena svih glavnih gradova svih drzava, uz to sam znao i kako izgleda zastava svake drzave. Danas dozvolim sebi da nesto i ne znam, pa kada me zainteresuje ono sto ne znam ili nisam siguran u svoje znanje, pokusam doznati, s tom razlikom sto mi danas bitno da shvatim a ne da naucim napamet.

Nekad sam znao kako izgleda zastava Velike Britanije, i naivno sam mislio da je Velika Britanija isto sto i Engleska. Kada se malo "procacka" dozna se da tu ima raznih dijelova zemalja i raznih zastava

Primjetio sam da se u posljednje vrijeme u raznim prilikama rijetko koristi zastava Ujedinjenog kraljevstva a sve vise zastava Engleske.

Zastava Engleske se sastoji od crvenog krsta na bijelom polju. E sad, prica o tom crvenom krstu i njegovom nastanku i znacenju je vrlo interesantna i preporucujem svakome da se informise o tome.
Ja jedino mogu dodati da je ta zastava u sluzbi jos iz vremena Krstaskih ratova i da na svome znacaju i ulozi nije nista izgubila do dana danasnjeg.

Onda se sjetim kako izgleda zastava: Danske, Finske, Svedske, Norveske, Svicarske…

Pa mi moj nestasni mozak spoji cudnu logiku i zakljuci da u svakoj drzavi gdje je krst na zastavi homoseksualci "uzivaju najvece slobode".

U tim drzavama pederima je dozvoljeno cak i da se medjusobno zene, i da djecu usvajaju, Boze me sacuvaj..

Na zapadu su dozvoljene parade pedera, a ne sumnjam i da su pozeljne. Masovno se okupljaju i slobodno paradiraju ulicama. Okupe se iz raznih krajeva u nekoj metropoli i tu izivljavaju svoju izopacenost.

Ono sto sam primjetio je da nikada ne nose zastave drzava iz kojih dolaze. Nikada nema nacionalnih zastava, vec jedino ona sarena, pederska. Mislim, na svim masovnim okupljanjima, narocito internacionalnog karaktera, obavezne su nacionalne zastave. Pogotovo bi to trebali istaci pederi da zastavama pokazu gdje su oni pozeljni, dobrodosli i ravnopravni..

Papa gdje god dodje, sve vristi od raznoraznih zastava.. Ko god se popne na kakvo brdo istakne zastavu. Bilo kakav uspjeh i masovno okupljanje se ponosno obiljezi zastavom. Svatovi koriste zastave, ronioci, kosmonauti, sportisti..

Zasto nema zastava na gay paradama?

Mozda bi bilo previse ocito kako se ispod mnostva krstova na zastavama okupilo previse pedera.

Nekada, kada sam ucio napamet, znao sam kakav je stav krsta naspram homoseksualne populacije,
Danas..Ah, danas.
Danas je globalizacija. A crkva "uspjesno" ide u korak s globalnim trendovima.

2 komentara

  1. Ovim si me zadao u razmišljanje pa kontam nešto..da li je prije izmišljen peder il’ pop!?
    Ima neka tipa popova što se ne ženi pa rekoh moRebit’ da je pederluk odatle post'o..
    I uopšte homoseksualnost…ima onih ženskih pingvina po milion u tim nakim samostanima..
    Biće da je nešta tako!?

Komentariši