Zona sumraka.

U Engleskoj se posljednjih dana odvija spektakularna novinarska afera nevidjenih razmjera. Jedan poznati list sa dugogodisnjom tradicijom je ugasen, urednica je u zatvoru, a jos su mnoge vazne glave podnijele ostavku, i ne zna se jos ko je sve ukljucen u skandal, a i mjesto samog Premijera Engleske je dobrano uzdrmano jer se ispostavilo da je imao bliske kontakte sa nekim urednicima iz vec ugasenih novina.
Istraga je u toku i proci ce jos dosta vremena dok se cjelokupna istina razotkrije.
Radilo se o nelegalnom prisluskivanju politicara, familija zrtava ratova, rodbine zrtava otmica.. Korupciji i mitu, manipulaciji informacija, ucjenama, pritiscima i cijelom arsenalu nelegalnih radnji, a ispostavilo se da ni policija nece izaci cista obraza iz cijele afere jer je vec ustanovljeno da su neki njeni visoki zvanicnici skupa sa novinarima ucestvovali u ovim protuzakonitim radnjama.

Jos se jednom pokazalo kako su mediji vrlo mocno oruzje i kako u rukama pogresnih ljudi mogu prouzrokovati nesagledive stete.

Mediji u danasnje vrijeme sve manje sluze da informisu, a sve vise su u sluzbi stvaranja misljenja, zastupanja interesa i stavova politickih partija, postaju cisto propagandno komercijalni top koji puca po nezasticenom narodu.

U Bosni i Hercegovini je jos katastrofalnija situacija, gdje vlada neka vrsta novinarske anarhije smisljeno organizovane i gdje se nikada nece desiti afera kao u Engleskoj, jer kod nas pojedini novinari imaju  zastitu poput rijetkih srebrenih lisica i nikada nece biti izvedeni pred sud i odgovarati za svoja nedjela.

Posebno se u svojoj beskrupuloznosti istice Bakir Hadziomerovic, koji je nagodan i guzice dati za ostvarenje svojih bolesnih ambicija i koji ne preza ni pred kakvim moralnim i ljudskim kodeksima.

Ta dusevna lokva je zaista, ali zaista spremna gaziti preko svih etickih normi za ostvarivanje svojih i ciljeva partije koja mu je glavni mentor i logisticar.

Sjecamo se svi slucaja Gluha Bukovica, u kojem je lokalni hodza sexualno napastvovao maloljetnu djevojcicu.
Taj slucaj je Bakir i njegova televizija zloupotrijebio i izmanipulisao do maksimuma, kao povod da neosnovano napada sve muslimane, IZ, reisa, religiju, i sve ono sto ima bilo kakve veze sa islamom, u pokusaju nametanja nepostojece koletkivne krivice..

Trudio se i imao je i izvjesnog uspjeha u svojoj kvarnoj namjeri..
Ali da li mi trebamo da nasjedamo na takvu vrstu malipulacije uradjene u vreloj kuhinji neokomunistickih propagandnih kuhara??

Kada se jednom neko diskredituje, da li treba i dalje da mu vjerujemo ako radi isti posao..
Poznato je da je u njegovoj redakciji radio cetnicki reporter koji je "izvjestavao" iz Srebrenice i kroz Srebrenicu se vozio na cetnickom tenku..
Dakle, kod i za Bakira je radio cetnik!!

Ne moze biti opravdanje da se nije znalo,  jer sve i da se nije znalo, opet je propust, koji bi logikom stvari trebao da ima za sankcionu posljedicu ostavku glavnog i odgovornog urednika, dakle Bakira..

O moralnoj odgovornosti koju bi svaki urednik dosljedan principima pravde i objektivnosti trebao da ima, u slucaju Bakira je izlisno govoriti.

Na snimku koji slijedi upravo cemo vidjeti i tog sto je jahao tenkove Srebrenicom.

Bakir Hadziomerovic pjeva pjesmu, zamisli, o Gluhoj Bukovici!!

Ovom pjesmom nam se na najbolji nacin razotkrio.
Tacno nam je rekao sta mu je bio cilj i namjera.

Jer gdje je tu zrtva cijelog slucaja Gluhe Bukovice???
Zar nije osnovni cilj bio da se zastiti zrtva a kazni pocinitelj? Zar to nije uvijek osnovni cilj? Ovaj put nije, jer Bakir se zajebaje sa Gluhom Bukovicom i ni na tren ne misli na djevojcicu koja bi trebala da je glavni lik cijele price..
On pjeva pjesmu, kao da likuje sto je uspio nekoga da prevari, sto su mnogi uspjeli podleci njegovoj podvali, on Gluhu Bukovicu slavi…

Kako samo degutantno i odvratno.. Kakva samo mrcina i gad moze ovakvo nesto da radi..

Zasto nije pozvana djevojcica, zrtva cijelog dogadjaja, na ovu internu festu, da poslusa pjesmu o sebi i onome sto se zbilo u Gluhoj Bukovici??

Svako normalan ko pogleda video ispod, moze jednostavno da zakljuci da cijela afera Gluhe Bukovice najmanje bila zastita djevojcice i pravda, vec nesto sasvim drugo..

Smijemo se kada gledamo onog jadnog Dodika kada pjeva, ovo je gore od toga, jer kod Dodikovog pjevanja osim masovnog izliva seljakljuka i primitivizna nema politicke obojenosti njegovih pjesama, jer on pjeva vec poznate novokomponovane pjesme i smijesno nam kada vidimo nekoga ko se smatra ozbiljnim politicarem u takvoj poziciji..

Kod Bakira je malo drugacija situacija, ista je scenografija, krkanska i primitivna do bola, ali on izmislja rijeci, on je autor, tako da je sramota nesrazmjerno veca..

Mediji jesu mocno oruzje u rukama zlonamjernih, jedino se istinom mozemo boriti proti njih i jedino ih istina ubija..

3 komentara

Komentariši