Koliko je sati

Odgovori koje ću vam ponuditi nisu istina.

Plod su moje mašte.

Fikcija.

Ovdje smo da se družimo i zabavimo.

Ovo je igra, igrajmo se da napravimo bar privremeni otklon od svakodnevnih briga i obaveza.

Ovdje smo da se odmorimo, nasmijemo, zabavimo.

Undine 3:30

Čitav položaj tvoga tijela vapi za partnerom. I to ne za bilo kakvim partnerom, već za onim idealnim, ako takav postoji. 3 i 30 su 33 i to je broj godina koje bi tvoj partner trebao da ima. Zvijezde su ti naklonjene, osim Proxime, svake prestupne godine. Ti ćeš doći do cilja i po cijenu da čitav život grčevito čuvaš to sto nosiš u sebi. Doći ćeš do cilja, ako ne na ovom, onda sigurno na drugom, boljem svijetu, gdje će svi muškarci biti godina istih. 33 godine. Tvoj idealni partner ima 33 godine. A onda ti odlučiš da je to možda puno za čekati i kažeš 5:45, I tako se približiš položaju u kojem je već Selina. Možda taj drugi položaj jest primamljiv i uzbudljiv, ali i jedan i drugi tražiće puno strpljenja i samopozrtvovanja.

Gracia je okrenuta prema jugu. Ne potpuno, kao nekad sto je bila kada je davala sve od sebe, svoju dušu i svoje tijelo. Bila zagledana samo u tu jednu stranu a druge nije ni primjećivala niti znala da postoje. Još uvijek, jedan dobar dio duše i srca se južnih uspona i padova, sjeća se talasa mora kao u snovima. Vremenom, glava kao sama pomalo se okretala prema istoku. I to je ta relacija, od juga ka istoku i obratno. To su ti putevi koji još uvijek zovu i čekaju.

Bruteforce 13:35 (ili 01:35)

Ti si brute pod jakim uticajem влашкe магијe. U ovoj igri i na ovom satu nije bilo moguće vidjeti broj 13 a ti si ga ipak vidio i napisao, što je očit primjer uticaja sa strane. I kada si u zagradi napisao broj 1, nisi ga mogao napisati kao jednu cjelinu već si ispred morao staviti nulu, a влашка магија i ima za cilj da poništi vrijednost, da je drugačije predstavi i da nulu učini prioritetom i glavnim ciljem. Ne znam kako se uspijevaš oduprijeti tome, jer uticaj je veoma snažan. Zahvaljujući tvojim ogromnim potencijalima ipak uspijevaš balansirati i držati upravljač u svojim rukama, ali je to vožnja kao pod ručnom. Moraćeš naći načina da značiš sa sebe terete i stara bremena, tada će ti svaki cilj biti dostizan, na dohvat ruke.

Vrtlog 6:45

Na cijelom satu ne postoji bolniji položaj. Trima četvrtinama stvarnosti okrenuo si ledja, a u onoj jednoj koja ti preostala najviše je boli.

Rara je kao i Lovica u položaju 12:30

To je najidealniji položaj koji simbolizuje život. Kod muslimana je običaj da kad idu na svoj posljednji počinak njihova tijela budu položena u potpuno suprotnom pravcu u odnosu na 12:30.

Dakle položaj simbol života kojeg i jedna i druga punom snagom nose u sebi. A onda nam je Rara umjesto 12:30 spomenula pola 1 i otkrila suštinu svoga položaja, sa naglaskom na polovinu. Sve dok pišemo brojeve mi polovinu ne primjećujemo, ali kada je izgovorimo onda želimo da se primjeti, čak i nesvjesno. Rari nedostaje jedna polovina nečega da bi bila potpuna u emotivnom smislu. Vidjeli smo da ima idealan životni položaj, ali i pored toga, ona i taj idealni položaj edituje do te mjere da više ne zna gdje su joj noge a gdje glava. Nesigurnost, a sve to u neznanju i zbog nedostatka svoje druge polovine. Zato raro traži svoju drugu polovinu, sigurno ćeš je naći, ona je tu, blizu tebe. Igraj se i pitaj one na koje sumnjaš da kriju tvoju drugu polovinu, koliko je sati na njihovom satu, pa taj sat uporedi sa svojim i vidi ima li tu kakvog feng shuia.

Ko to tebe Vasionku posjećuje u snovima?

Demon ili anđeo. U svakom slučaju neko biće koje nije sa ove planete. Za tebe imam ponovo jedan zadatak. Potrebno je da zamisliš onaj veliki zidni sat na kojem ovaj put ne treba da ima ikakvih brojeva ili bilo kojih drugih oznaka, samo dvije kazaljke, velika i mala. Sigurno si vec negdje vidjela takav sat koji se sastoji od samo dvije kazaljke. Sad ti treba da zamisliš takav jedan sat sa tri para kazaljki. Jedne kazaljke postavi na 9:12, druge na 11:25, a treće na 7:10, sve na jednom satu. Možeš ovo i na listu papira da ilustrujes i dobićes simbol bića koje ti u snovima. Ima i ruke i noge, a po položaju glave, malo udesno, zaključujem da entitet nije sa ove planete. Obično se bića koja su u bestezinskom stanju, u svemiru, ilustruju ovako, malo nadesno. Ti znaš snagu simbola, znaš da ništa nije slučajno, kao i sto znaš da to biće negdje postoji. Doveo sam te pred vrata a na tebi je odluka da li ćeš ta vrata otvoriti ili zatvoriti.

Hajjenezir 9:15

Položaj ranjenog lava koji se čitav život bori sa svojim strastima. I gubio je te bitke, često i svjesno, bez otpora. A onda je našao snagu za koju nije ni znao da je ima. Počele su se nizati pobjede, jedna za drugom. Sada stoji tu, ranjen ali neporažen. Ima pobjedu u rukama i ne želi strastima pogledati u oči, ne sto se plaši, već što zna koliko moćna može da bude, i koliko joj teško odoljeti.

Lovica 12:30

Već smo rekli da je ovo položaj simbol života, i zaista je pred tobom Lovice čitav jedan put pun tuga i radosti. Put na kojem će ti trebati i strpljenja i snage, a možda i najviše prepoznavanja znakova, a znakovi su razni. Zar nije čudno da ti samo napišeš 12:30 i vec mogu da te zamislim i odredim položaj. Tako u životu postoje razne vrste komunikacija gdje često riječi nisu ni potrebne. Svima nam je potrebno da razumijemo znakove kako bi lakše komunicirali i jedni druge bolje razumjeli.

Selina_kyle 5:50

Prvu sliku ću da prećutim, svakako nije za javnost. Ostvarene ambicije u koje uloženo dosta truda i talenta. Vječito žrtvovanja za druge i pokušaj u toj žrtvi naći smiraj i zadovoljstvo kad vec nije sreća da se kazaljke sklope. U suštini klasični položaj majke.

Hvala vam narode, uživajte.

Blogger

38 komentara

     1. Ja tebi želim da se zahvalim što si ti nama organizirao igricu u pravi čas, tačno osjećam da su nas sve pomalo ovi dun'ja deveri odvratili od bloga.

     2. Drago mi je ako sam uspio bar malo da oživim ovu našu virtualnu zajednicu i sto ne zamjeras mojim provokacijama, jer nekad su provokacije neophodne da bi se probudila zainteresovanost 😊

    1. Svidja mi se taj tvoj poduzetnički duh i način kako sa lakoćom uspijevaš savladati prepreke da bi došla do onog što želiš ☺️
     Neću učiniti onako kako si predložila ali i pored toga mislim da ćeš nekada saznati ono što si htjela.

 1. 😊 zanimljivi su hodnici tvoje mašte.

  Prođe mi kroz glavu da sam ja svoj idealni položaj “naučila” od Muhammeda, a.s. i zadovoljna sam tim položajem.

  Mislim da je isti slučaj i kod rare.

  I zapelo mi za oko tvoje nabrajanje, spomenuo si prvo tugu pa radost. Moj je običaj da na prvo mjesto stavljam afirmativne i pozitivne emocije, osobine i sl., pa i onda kada mi osjećaj govori drugačije. Moja empatija prema čovjeku više je usmjerena na njegovu dušu i nesvjesno, a manje na ego i dr. Tj. draže mi je ostati neshvaćena, pa čak i odbačena nego rastužiti nekoga i naseliti mu u dušu šubhu.

  Da se razumijemo, ti mene nisi rastužio redoslijedom nabrajanja, ali mi nije promakao 😊

    1. Jednom si napisala da nije problem u neshvatanju, problem je u odricanju od shvatanja. Toliko me dojmila ta rečenica da sam je evo zapamtio 😊 svidjela mi se i zbog toga što mi se cini da nemam problem shvatanja, jer se nikad ne odričem od shvatanja ☺️

 2. Pozdrav Katrane, uvijek se obradujem kad navratim i vidim da si napiso neku nekonvencijalnu mudrost 🙂

  Evo ako mozes i meni vidjeti kad mognes: pokusavam da spavam na desnoj ili pak na ledjima gdje mi je malo lakse, tako da mi je glava na oko 4 sata (zapad-jugozapad), tj. pozicja 4:50 prema tvom opisu. Ipak, ovo mi nepase uvijek, tako da mi je najsladje okrenuti se lijevo (protiv preporuke suneta) i malo se nageti, tako da sam tad u poziciji 5:55, ne znam jel’ to nesto znaci!

  1. Meni je drago sto te vidim ovdje i uvijek se obradujem kad me posjete stari drugovi 😊
   Neću ti puno pisati već ću ti samo reci je 5:55 pozicija strasti, onih sa izrazitim sexualnim nagonom, pa ti vidi dalje sta ćeš i kako ćeš 😊
   Puno te pozdravljam i svako dobro želim.

 3. Hvala Katrane. Nisam mogo ranije odgovoriti, moro sam se ponovo registrovati, izgleda ovi novi vlasnici me izbrisali nakon samo jednog posta?

  😀 Sto se tice prorocanstva, dobro, mozda moze biti i gore. Mogo sam spavati u poziciji koja sugestira impotenciju 😀

  Elem, fakat si me iznenadio, nisam znao da se razumijes i u mistiku

Komentariši