Frajer i djevojka

Svake godine u gradu se pojavi nova generacija djevojaka. Postanu punoljetne, zadjevojče se, izlaze u život. U svakoj generaciji ima uvijek jedna koja je najljepša i koju bi svi momci poželjeli. Te godine Ona je bila najljepša. Počela je da živi i uživa, kao da joj se žurilo, kao da je svaki dan posljednji. Loše društvo i još koješta tjerali su je na krivi put. On je bio stariji od nje, poznavao je Njenog oca i kao imao neku obavezu da pomogne. Jednom je pozvao, pričao, savjetovao, nudio pomoć i zaštitu. Trudio se objasniti da je krivi put kojim je krenula i da postoje puno ljepše stvari od onih za kojima sada trci.

Sutradan se Ona ispovjedala drugarici, kako je mislila da je On kao neki frajer, kako je izašla sa njim, a On smotan i utuši nekom dosadnom pričom. Čitavo vrijeme dok su bili skupa nije niti pokušao da je poljubi, to mora da je smotanko pravi i nikakav frajer, ispovjeda se Ona.

Možda On i jest smotan, jer nikada niti je poljubio niti je takvo što pokušao, a mnogi su je ljubili.

Ili je On ipak frajer, samo sto to Ona nikad neće saznati.

13 komentara

 1. Djevojka je brzo završila karijeru. Priveo je neki Sandžaklija koji je imao džipa. Dvoje djece, 7-8 godina braka, i kasnije vraćena majci. Djevojka se osjeća kao radnica tekstilne industrije, posto zna kako je to težak posao, mora da se tako i osjeća.
  Frajer je gotovo na istim pozicijama i kao da mu godine ne mogu ništa 😊

 2. Sta znaci bolje proći?
  Bogato se udati ili šta?
  Mislim da najbolje prodju one koje se obrazuju, koje završe školu, koje uspiju postati neovisne, samostalne i u mogućnosti brinuti se same o sebi.
  Djevojkama je bolje ulagati i pouzdati se u obrazovanje nego u ljepotu, jer ljepota je varljiva, nesigurna i prolazna, dok obrazovanje ostaje do kraja života.

 3. De bolan živ bio piši šta što nema patetike. Čuj Ona najljepša.. povraća mi se od te priče. Ako je poenta da je bitnije da neko bude obrazovan kako kažeš u komentaru, zašto je onda On poletio za njom najljepšom? Što nije otišao za nekom pametnijom jer očigledno ona je jako plitka i hoće samo sa fraerima da hoda. Loš mu izbor…

  Komentar nije protiv tebe, već na temu… 😀

 4. Ako si fulala temu, a jesi, onda je komentar protiv mene 😊
  Mislim da nisi dobro pročitala i razumjela post. On nije poletio za njom Najljepšom, poletio je da pomogne koliko moze, ucinio bi isto i da nije bila Najljepša. Ljepota je samo izlagala većim opasnostima. Piše u postu da joj je poznavao oca, Ona je bila bez oca. Fino piše da je nikada nije niti poljubio, niti takvo sto pokusao, a mogao je, zna da je mogao. Tada bi bio kao ostali, koristio bi situaciju, a pravi frajeri nisu kao ostali, moraju po nečemu da se izdvajaju.
  Mi muškarci imamo svoje kriterije i pouzdano, bez greške, znamo koja je najljepša, i od toga nam se nikada nije povracalo. Jedino se povracalo drugim djevojkama koje nisu bile najljepše, a silno su to željele.

  1. Ja zaista nikad ne komentarišem ljude ovdje jer se meni prvoj ne sviđa kad su dolazili i komentarisali mene, tako da nikako nije protiv tebe niti može biti. Ja samo ne mogu klišeja, što sam starija sve me više smaraju ovakve priče, ona lijepa svi je žele, blah blah, de baaaaaaaa.

   Malo je morbidno reći da joj je poznavao oca, a ona izgubila oca, šta on hoće da joj bude, udvarač ili babo? Ta potreba da muškarac mora da bude prisutan u životu žene i da se brine o njoj kao da ona ne može sama, mi je tako bespotrebna.

   Sve ti je kontradiktorno – “Mislim da najbolje prodju one koje se obrazuju, koje završe školu, koje uspiju postati neovisne, samostalne i u mogućnosti brinuti se same o sebi.
   Djevojkama je bolje ulagati i pouzdati se u obrazovanje nego u ljepotu, jer ljepota je varljiva, nesigurna i prolazna, dok obrazovanje ostaje do kraja života.” Čemu onda potreba da on izigrava figuru oca u njenom životu ako si ovo rekao u komentarima? Ako će joj biti udvarač, nikako ne treba da se spominje to za oca. Ako će joj biti prijatelj, onda ne treba da indicira da je ona najljepša i svi bi je ljubili a on eto ne bi; trebao bi onda prići priči s druge strane bez uplitanja ikakvih konotacija da su se barili, da je ona tako pričala o njemu i bez ičega što bi ukazivalo na neke romantične moguće odnose. Očigledno je da je htio da ostavi utisak kao drugačiji udvarač, što samo spominjanje figure oca cijeli taj odnos čini utoliko pogrešnim

   I onda nastavljaš s time kako vi muškarci znate koja je najljepša, a ranije govoriš da su bitnije neke druge stvari. Prvo odluči se šta je bitnije i drugo čemu to etiketiranje ljudi na lijepe i nelijepe. Nisu svi muškarci isti da lete za time za čime bi ti letio ili ti neki fraeri, a ni sve žene da to očekuju od muškaraca.

   Vidiš, ja uopšte ne stavljam sebe niti svoje primjere u komentar, samo dajem viđenje na temu, dakle nikako nije protiv tebe i opaska je tu samo da se ne bi svađao sa mnom ili me vrijeđao (kako blogeri inače imaju tendenciju da rade).

 5. Zadnje mi je da se svađam sa bilo kim, ili da koga vrijeđam, tako mi nije ni na kraj pameti da to činim sa tobom. Nemam ništa protiv sukoba mišljenja i volim zdrave rasprave, s tim da je neophodno zadržati osnovni respekt prema sagovorniku, a ti mi dodjes u komentare i prva rečenica ti “de bolan živ bio..”
  Djevojka draga, takvo obraćanje je bez respekta, i samo na osnovu te početne rečenice zaslužuješ da i ja uskratim svoj respekt prema tebi, ali ja to ne činim već ti opraštam, kao mnogo toga što bih oprostio samo da ne dodje do svadje 😊to sto se jos ispovracas u komentaru ću da zanemarim 😊
  Ponovo naglašavam da nisi razumjela cijeli ovaj odnos izmedju Njega i Nje. Brat vlastitoj sestri može da kaže da je najljepša, a i roditelj vlastitom djetetu, to su pojmovi koji se različito tumače u ovisnosti od okolnosti. Tvoja jaka seksualna energija svaki takav ili sličan pojam izgleda automatski prevodi u akt koji treba da završi u krevetu. On se Njoj uopće nije udvarao, kako ti to nije jasno, niti je proganjao niti bi ikada ista intimno imao sa Njom. Glavni razlog je poznavanje oca, jer je Nju dozivljavao kao na neki familijaran nacin, a sa familijom ne ideš u krevet, bar ja ne idem.
  Ja sam u svom komentaru napisao sta je bitnije, a te kontradiktornosti koje mi spočitavas su samo tvoja percepcija i nemaju veze sa stvarnim dešavanjima, jer On nije bio Njen udvarac, to ti tako vidiš i na osnovu svojih viđenja, sama stvaraš morbidnu konstrukciju koja nema veze ni sa stvarnošću ni sa onim što pišem.
  Kažeš ne stavljaš sebe u komentare a ima te vise nego misliš 😊
  Ili možda vjeruješ da su tvoja mišljenja i viđenje teme zaseban entitet neovisan od tebe same 😊

 6. Nesto kontam, da se tvoje mišljenje gotovo podudara sa Njenim, možda je to neki ženski princip 😊
  I Ona tada i Ti sada mislite da se On udvarao, ili bar trebao udvarati, na neki poseban neobičan nacin, (sta bi drugo moglo biti nemate ideju) a sve je bilo daleko od toga.
  Sad se počinjem ustrucavati reci ti bilo kakav kompliment, plaše i se da to pogrešno ne protumačis 😊

Komentariši