Mali golub

Ko je još vidio malog goluba?

Covjek mi je danas objasnio da mali golubovi ne postoje i da se odmah rađaju veliki, i to je očit dokaz da je zemlja ravna a ne okrugla, da živimo već dugo u Matrixu, jer da nije tako nemoguće bi bilo cigaretu sami sebi da zapalimo naopako, a svakom se desilo da cigaretu zapali naopako, pa kako je to moguće?

Plamen nema sjenu a sam drugim stvarima sjenu pravi. Zapalite svijeću i vidjećete da plamen nema sjene a sta god da primaknete tom plamenu dobiće sjenu, o čemu dalje da vam pričam, sve je jasno kao dan, dokazi svuda oko nas samo sto ih ne vidimo ili ne želimo da vidimo. Neki dan sjedim za šankom i čovjek pored mene priča moju priču kao svoju. Događaj koji mi se davno desio i koji sam nekada davno ispričao sada neki čovjek priča kao svoj vlastiti a ja ga slušam i uživam, jer on to još ljepše priča nego se zaista desilo. Matrix pravi, nema sumnje.

18 komentara

  1. A pod sta potpada to kad ja uživam u njegovoj priči, ne govorim mu da laže, već se kroz njegovo kazivanje osjećam kao neki neznani junak😊 čak šta više, postavim i poneko pitanje na nejasnim mjestima, a sve u nadi i želji da glavnog junaka još više glorifikuje😊

    1. A možda zaista obojica pričamo istinu, možda lik ima tajni vremeplov kao ovaj jedan moj drug koji je pričao kako je spasio druga Tita u Drvaru, kad je bila ona jedna velika ofanziva. Ili kao kad kćerka od tvog brata priča da je u 8 sati sve u Berlinu zatvoreno, ona to priča sada a to bilo 1943. I neka mi samo sad neko kaze da ne postoji vremeplov, jer od 10 miliona slucajeva mora se jednom desiti, matrix je to, nije šala.

  2. Ja znam curu što 6 godina nije zapalila cigaru, još počela da trenira karate, evo je pred crnim pojasom i opet zapalila, pa ja ne znam šta joj bi.

    Amin Bože da se riješim za sva vremena, jako su mi pluća bila loše, samo sam kašljala, sad sam stvarno super, nalazi krvi mi isto odlični, samo me glava još boli, valjda skidanje sa nikotina.

Komentariši